Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

30 April 2015

'Orang'

Credits


A long-long-long time ago, ceh macam lama sangat aje. Heh!


Aku pernah guna 'Orang' untuk kata panggilan aku. Macam, "Orang (aku) sakit sangatt.." Macam itulah..


Tapi kata panggilan itu berubah sebaik saja satu kejadian berlaku.


Masa tu kat kampung.. Masa Raya Puasa tak silap. Tengah-tengah packing barang nak balik JB, aku nak keluar rumah, aku cari selipar aku, tapi tak jumpa. Dari pintu depan sampai ke pintu belakang balik semula ke pintu depan, masih tak jumpa-jumpa gak.


Pastu aku tanya dgan adik and ayah aku, "Mana selipar orang?" Something like thatlah ayat aku.


Then jawapan balas dari Ayah sangat-sangat buat aku, terkesima. Jawapannya, "Selipar orang dah bawa balik lah. Buat apa selipar orang letak rumah kita,"


Start dari haritu, sampai sekarang ni, aku langsung tak guna dah 'Orang' merujuk kepada diri aku. Heh!


Saja buat aku feel, 'something.'


Okay, tu aje nak cerita. Bhahaa


No comments:

Post a Comment

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...