Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

4 December 2015

Test Computer

Assalamualaikum heya,

Ohkay, entry ni berkait dengan entry ini (pengalaman ambil lesen memandu).

Tapi hanya related untuk test computer sajalah, sebab KPP02&03 aku rasa kauorang lagi expert daripada aku. Mungkin,

Test Computer ada 3 bahagian,

1) Ujian Kecacatan, Warna dan Penglihatan.
2) Ujian Bahagian I (Statik) :-
              Bahagian A - 
              Bahagian B -
              Bahagian C - Sistem KEJARA

Contoh soalan yang mungkin sedikit sebanyak membantu kauorang,

Soalannya senang je sebenarnya, itupun kalau kauorang baca buku-buku yang diberi pada kamu semua.




Aku ambil soalan random saja ohkay gais,
















Soalan Ujian Buta Warna, Penglihatan





At first, kauorang akan hadapi ujian kecacatan, warna dan penglihatan dulu. Ni memang ujian wajib jawab dulu. Dan kalau kauorang salah walaupun hanya satu soalan, kauorang memang tak boleh akan sambung ke soalan di bahagian yang seterusnya. Mean, kalau kauorang salah walaupun satu, jangan mimpi nak tamatkan test computer tu. Anda diminta keluar dari bilik komputer tu. ASAP!

Dan bila kauorang lulus kesemua soalan di ujian buta warna tu, kauorang akan proceed ke bahagian seterusnya, gambar yang mula-mula sekali tu.

Hmm, part yang korang kena fokus, sebab memang akan keluar,
- merit
- Sistem KEJARA
- Simpang
- Denda
- *dan aku tak ingat. Kah!

Just banyak fokus pada merit dengan sistem KEJARA je lah. Ehh, tapi jangan tak fokus pada bahagian lain sudahlah. Nanti melingkup korang nanti kat situ.

K, Soalan last.

Jika melihat kereta dibahagian bertentangan menggunakan lampu tinggi pada waktu malam, tindakan anda:-
a) Membunyikan hon supaya memandu menyedari kesilapannya
b) Menggunakan lampu yang tinggi untuk menyedarkannya dari menggunakan lampu tinggi
c) Menjerit untuk memberitahu kesalahannya
d) Membiarkannya hidup dalam kesilapan

Ohkay sekian saja, maaf jika ada kesalahan di mana-mana. Dan tolong tegur andai nampak aku silap.

Terima kasih.

Last but not least, kurangkan kemalangan, jadilah pemandu yang berhemah. Kah!

Assalamualaikum, B)

No comments:

Post a Comment

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...