Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

4 February 2015

Jantina Laptop

Assalamualaikum!

Aha, aku baru tahu yang laptop pun ada jantina.. Macam lawak pun hado, tapi..

Aku tahu pasal benda ni dari Blog Cik Tom .. thanks..

Tapi it depends lha pada korang nak percaya atau pun tak.. Huhuu

Bila dah jumpa entry pasal jantina laptop ni, aku pun try lha step yang macam kat bawah ni.. Jom usyar weh,,

1. Buka notepad dan copy patse ayat kat bawah ni dalam notepad tu:
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"
 2. Lepastu tekan “save“. Ubah “save as type” kepada “All Files” (Suka hati hangpa lah nak simpan kat mana, tapi aku lebih prefer korang savekan di dekstop, sebab senang nak buka nanti). Save as file name = " love u.vbs
3. Tutup notepad lepas dah habis save. Cari file tadi tu dan akan dengar suara “i love u“.
4. Cuba dengar btul2 suara "I Love U” tu….suara kacak ke lembut? Dengar bebetul tau! Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya….
So, lepas siap semua step atas ni tadi .. jantina laptop aku adalah  perempuan.. Uhuk! Tak sangka boleh perempuan pulak..
Sorry cik laptop sayang.. I ingatkan you lelaki, itu yang selalu I kasar-kasar dengan you.. Sorry again eh, yangg.. I selalu type ur keyboard kuat-kuat sampai huruf K you tercabut.. Sorry sorry.. Adeh!

4 comments:

  1. hihi..macam ni pun boleh.

    woot woot new neighbour ;)

    ReplyDelete
  2. @ Rashid : hahaa itulah pasal.. hai new neighbour ;)

    ReplyDelete
  3. hhaha,, laptop sy punya suara garau cam laki. huhu.. lepas ni boleh main hentam dan tumbuk-tumbuk kalau jem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. series dapat laki? huarghhhh! jeles~ hahaa

      Delete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...