Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

28 March 2015

Jodoh

Bila cakap pasal jodoh, mesti dalam otak aku hanya, 'Jodoh tu rahsia Allah.' Tak ada orang pun yang tahu siapa jodoh kita. So, fight for your jodoh.. bhahaaa

Credit :-


Hmm, adalah dalam minggu lepas, aku buka facebook yang dah lama tak buka tu.. Aku mmg malas nak buka fb, kalau nak tahu.. hehee.. Dan aku jumpa satu status dari kwan aku.. Kawan sekolah rendah sebenarnya..

Dye ada post satu gambar sekali.. Dan aku terkejut gegiler lepas baca dan tengok gambar tu.. Gambar dia dengan,, suami dia.. Ya, yang buat aku terkejut, bila dia tayang gambar dia yang tengah pregnant tu dgan suami dia dalam fb. Dan sampai skarang aku still tertanya-tanya, bila dia kahwin? Seriusly aku tak tahu.. Tak ada jemput aku pun! *okeh, terkilan sikit kat situ

Dan bila aku beritahu adik aku, lagilah aku terkejut sebab dia tahu yang kawan aq tu dah lama kahwin.. Katanya, tahun lepas! Dan katanya lagi, suami kawan aku tu, abang sedara kepada kawan adik aku.

And adalah dalam beberapa hari sebelum ni, aku buka lagi fb dan dpat tahu dye dah bersalin, anak lelaki. Alhamdulillah untuk itu.

Speechless.. Still aku tak sangka, kawan aku masa sekolah rendah, yang dulu-dulu sama-sama lalui zaman sengal-sengal, suka buat onar dalam kelas, selalu ponteng assembly, dah kahwin sekarang. Dah ada anak lagi..

Tapi tu lah kan, jodoh tu rahsia Allah.. Kita tak tahu bila kita akan kahwin.. Mungkin jap lagi ada orang dtang meminang.. hahaa..

But papepun, masih blum terlambat untuk aku ucapkan selamat pengantin lama kat dia, dan congrat bab berjaya dgan suksesnya lahirkan baby comel tu.. Walaupun, yeah mcam aku bgitahu tadi, even agak sikit terkilan sebab dia langsung tak jemput aku dtang wedding dia.. 

hmm..

Okeh, tu je nak kasitahu.. hahakk,,  bye~

LIEBSTER AWARD by Xennov

Assalamualaikum..

Aku baru buka blog and dapat notifi di Cbox from Xennov pasal liebster award ni.. Frst agak blur jap.. Menatang ape pula liebster ni.. hahaa.. and bile baca dari blog lain pasal liebster award ni, aku macam,, "ohhh.. macam ni rupanya caranya.." Tapi sampai laa ni, aku still tak tahu apa maknanya liebster ni dan bila ia ditubuhkan.. hohoo

So, ini lah.. 

 




1. Jenama telefon anda.

  Err,, public phone ada jenama ke? Bhahaa.. ~ Jenama telefon skarang, Samsung je.. Tak mampu lagi nak pakai Iphone.. huhuu

 2. Baki top up dalam telefon sekarang.

      RM 0.14 (cehh.. letak RM tu macam banyak sangat aje kredit.. bhahaa)
       
3. Berapa sim kad dalam telefon anda sekarang.
        ada dua, tapi yg lagi satu tu dah tak boleh pakai bab malas nak topup, and still tak buang lagi.. Sayang katanya.. kakakaa
4. Ada simpan gambar seseorang untuk diushar dalam diam? Hahaha.
        er err.. kenapa msti ada soalan yang sebegini? hahaa..         buat masa ni tak ada lagi.. takk tahulah akan datang.. hehee
 So, finish.. nasib baik soalan senang.. Even dah berpeluh-peluh dahi jawab soklan yg last tu.. muehee , Nasib!

Question :
1) Suka makan maggie?
2) Kenapa maggie kerinting?
3) Pernah dengar soalan nombor dua tu? Kat mana? *Hahaa
4) Prefer maggie atau spagethi? Atau,,
5) Sepatah berkata-kata sebelum sudahkan soalan ni?

Taggggzss' :
http://budakpeliksstory.blogspot.com
http://thestoryofyayalife.blogspot.com
http://ana-mizu.blogspot.com
http://studentkecik.blogspot.com

4 March 2015

Result?

Assalamualaikum..

Hmm, lama gak aku ta on blog ni.. nothing change.. huhuu

Semalam, yeah 3/3 hari yang menggabrakan. hahaa.. Batch 1997 mesti dah dupdapdupdap malam sebelum haritu. Sama mcam aku jugak.. Sampai tak boleh nak tidur nakk bayangkan macam mana result SPM. Macam-macam dok fikir macam mana keputusan aku. Baik atau ke laut. And atlast, aku redha aje. Yang bagi rezeki semua tu Allah. Siapa kita nak tentukan. Lagipun, if aku failed pun, itu tak menjamin yg masa depan aku gelap.

Dan tibalah semalam,, bila nampak cikgu, aku dah rasa lain macam. Takut hampakan harapan cikgu satu hal. Cukuplah aku dah selalu kecewakan cikgu and buat cikgu marah masa sekolah dulu sebab selalu tak siap homework dia.. Hmm,,

Dan sehinggalah.. Cikgu kelas aku cakap kat aku, "tahniah!" Frst aku macam blur, tapi bila tengok result sendiri, aku dah rasa macam aku sekarang ni ada kat awang-awangan.. bhahaa.. Alhamdulillah.. Terus telefon mama kasitahu result aku. Senyum sampai telinga ajelah aku satu hari tu. Again, alhamdulillah.

And sampai part cari cikgu, nak say thanks and whatsoever.

Tapi tu lah, nak gembira sangat pun tak boleh juga sebab ade satu subjekk yg buat aku spoil. Gegiler spoil weyh.. Yang lain semua dah okay.. Smpaikan aku tetanya-tanya sendiri, "BM aku still kene bagi perhatian ke?" Aih,, boleh pula subjek BM aku dapat B+.. Memang spoil giler.

Spoil menyepoil pon (hmm, BM aku mmg teroks.. bhahaa) kat satu subjek tu ajelah. Yang lain, semuanya ++.. hahaa.. Alhamdulillah sekali lagi..

Sorry cikgu, saya dah hampa dan kecewakan cikgu.

Wassalam~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...