Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

28 March 2015

Jodoh

Bila cakap pasal jodoh, mesti dalam otak aku hanya, 'Jodoh tu rahsia Allah.' Tak ada orang pun yang tahu siapa jodoh kita. So, fight for your jodoh.. bhahaaa

Credit :-


Hmm, adalah dalam minggu lepas, aku buka facebook yang dah lama tak buka tu.. Aku mmg malas nak buka fb, kalau nak tahu.. hehee.. Dan aku jumpa satu status dari kwan aku.. Kawan sekolah rendah sebenarnya..

Dye ada post satu gambar sekali.. Dan aku terkejut gegiler lepas baca dan tengok gambar tu.. Gambar dia dengan,, suami dia.. Ya, yang buat aku terkejut, bila dia tayang gambar dia yang tengah pregnant tu dgan suami dia dalam fb. Dan sampai skarang aku still tertanya-tanya, bila dia kahwin? Seriusly aku tak tahu.. Tak ada jemput aku pun! *okeh, terkilan sikit kat situ

Dan bila aku beritahu adik aku, lagilah aku terkejut sebab dia tahu yang kawan aq tu dah lama kahwin.. Katanya, tahun lepas! Dan katanya lagi, suami kawan aku tu, abang sedara kepada kawan adik aku.

And adalah dalam beberapa hari sebelum ni, aku buka lagi fb dan dpat tahu dye dah bersalin, anak lelaki. Alhamdulillah untuk itu.

Speechless.. Still aku tak sangka, kawan aku masa sekolah rendah, yang dulu-dulu sama-sama lalui zaman sengal-sengal, suka buat onar dalam kelas, selalu ponteng assembly, dah kahwin sekarang. Dah ada anak lagi..

Tapi tu lah kan, jodoh tu rahsia Allah.. Kita tak tahu bila kita akan kahwin.. Mungkin jap lagi ada orang dtang meminang.. hahaa..

But papepun, masih blum terlambat untuk aku ucapkan selamat pengantin lama kat dia, dan congrat bab berjaya dgan suksesnya lahirkan baby comel tu.. Walaupun, yeah mcam aku bgitahu tadi, even agak sikit terkilan sebab dia langsung tak jemput aku dtang wedding dia.. 

hmm..

Okeh, tu je nak kasitahu.. hahakk,,  bye~

19 comments:

  1. Replies
    1. thanks.. will follow back :)

      Delete
  2. bila kawan kahwin tak jemput dan bile tahu dia dah kahwin dgn ade bby lagi terasa jugala. tapi think positive. doakan kebahagiaan dia. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm betul tu. Sangat-sangat-sangat terasa hati.. tapi betullah as you said, think positive and doakan kbhagiaan dia.. hehee.. thanks (:

      Delete
  3. Betul...jodoh itu rahsia Allah....jgn Kecik hati ye. Agaknya kwn terlepas pandang kut. Pkir yg baik2 je ok.

    Sinngah larut malam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaa tak kecik hati, cuma terkilan sikittt je.. hehee..
      ha'ah mungkinlah kot terlepas pandang.. hehee (:

      Delete
  4. Kita pon pernah rasa kecik ati dengan member sekolah...dulu punye kamcing...sekali tgk fb ttbe dah upload gmbo kawen...yg pling sedih semua kawan-kawan lain dia jemput kecuali aku.... hai...bersangka baik jelah! hihi




    Singgah blogwalking...:)
    Nak tahu ade diabetes ke tak?Jom cek kat sini:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/tanda-tanda-diabetes-yang-anda-mesti.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. nasib kita sama.. huhuu

      yeah, husnudzon tu lagi penting (:

      Delete
  5. Kalau kawan yg penah rapat dgn kita tak invite die pny wedding mmg rase sentap sgt :( takpelah moga kawan awak bahagia hingga ke akhirnyaa

    ReplyDelete
  6. Klu Cikna pun t'kilan tp xpe la doakn kebahagiaan utk diaorg... Yup,jodoh tu rahsia Allah klu la Cikna tau sale yg akan jd jodoh Cikna bia Cikna je la pinang dia lama sngt kot tggu...;-)

    ReplyDelete
  7. takpelah husnudzon. doakan yg baik2 utk dia k :)

    ReplyDelete
  8. jodoh itu rahsia Illahi...insya allah kan ketemu jodoh..betul x miss oren?

    ReplyDelete
  9. hi sis ☺
    I'm newbie and feel free to visit my page.
    hv a nice day..
    smartiesmoo.blogspot.kr

    ReplyDelete
  10. huhu..ada org tak suka heboh2 bila dia bertunang, bila dia kapel, bila dia kawen..ada org sebaliknya, baru kawan 2,3 hari canang satu dunia :opss..jgn ada yg marah .heee

    ReplyDelete
  11. Blogwalking, oh uh thankyou for following my blog my sweetie miss oren. Jodoh is like a ghost, everyone keep talking bout it but few have seen.

    -Elvroseth-

    ReplyDelete
  12. lupa la tu..haha..kwn i pun lupa i..mklumlah pendiam .-.-

    ReplyDelete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...