Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

20 August 2016

Hijab Fashion Terkini

Assalamualaikum annyeong,

Hari ni aku nak cerita pasal salah satu online shopping yang tak asing lagi dalam Malaysia ni. Sebut aje namanya, pasti semua orang tahu.


Well, aku pernahlah juga beli baju online dengan mereka, and I really amazing with it. Nah, ni dia..



zalora.com.my



Ohh tak lupa juga, selain menjual baju dan barang-barang lain, di Zalora pun ada juga jual tudung. Memana perempuan yang jenis macam aku yang malas nak keluar beli tudung dekat kedai, bolehlah beli online. prefer that.



Tudung merupakan sebahagian daripada fesyen Muslimah yang sangat akrab dengan wanita. Ianya dianggap sebagai aksesori kepala namun pada asasnya adalah sebahagian daripada proses menutup aurat bagi kaum wanita seperti yang dituntut dalam agama. Menutup aurat tu kan wajib.



Dan kalau kau orang perhatikan dengan teliti trend fesyen terkini di Malaysia, ramai wanita Muslim atau hijabista yang mengenakan shawl daripada tudung biasa. Shawl adalah ibarat tudung moden namun untuk kegunaan yang sama. Terdapat beberapa jenis seleksi rekaan hijab style online yang boleh didapati seperti glitter shawl, chiffon shawl, lace shawl, cotton shawl, satin shawl, plain shawl, beaded shawl dan banyak lagi lah. Ianya telah digunapakai sejak sekian lama untuk menutup bahu, bahagian atas badan dan menutup rambut dan kepala. Fungsinya adalah sama juga macam tudung biasa – untuk menutup aurat bagi wanita Muslim.



Dan disebabkan itulah shawls sangat terkenal dalam kalangan wanita beragama Islam di Malaysia terutamanya. Apa yang istimewa pasal shawal ini ialah ia hadir dalam pelbagai jenis bentuk dan warna. Malah atas faktor rekaan yang lebih moden dan segar, ia telah diterimapakai untuk kegunaan ke pejabat, kolej ataupun jalan-jalan. Ini semua adalah hasil usaha para pereka fesyen yang bersungguh-sungguh menyuntik elemen tersebut agar ianya kelihatan lebih trendy ketika dipakai.



Hijab fashion terkini adalah lebih moden dengan rekaan yang jauh lebih segar berbanding sebelum ini. Ianya hadir dengan rekaan, corak serta warna yang berbeza dan ini memberikan lebih banyak pilihan buat wanita di luar sana. Pilihan yang pelbagai ini meberikan peluang juga buat mereka untuk dipadankan dengan persalinan yang sesuai. Tudung rekaan terkini sangatlah sesuai untuk dipadankan dengan kaftan serta baju kurung moden. Ohh, pakai dengan t-shirt pun boleh.

So gais, cheer with Zalora yah.

Sekian~~

2 comments:

  1. wowww mmg mengancam poket kalo tengok zalora ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann.. tapi baju dia lawa lawa belaka :)

      Delete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...