Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

6 May 2016

Study Week

Assalamualaikum annyeong.

Credit given to:-


Sekarang ni aku tengah menempuh hari-hari yang dipanggil Study Week.

Well, not really study week lah kan kalau buku untuk final exam next week pun tak tahulah aku sumbat kat mana.

Apa aku buat sepanjang study week berjalan?

Let see,,

Bangun pagi, mandi, makan, belek phone, ambik adik sekolah, hantar adik pergi tuisyen, tengok TV, jenjalan dengan kawan, tidur, melepak, dan banyaakkkk lagi lah. Tak larat nak list satu satu.

Heh,

Teruk bukan?

Tapi itulah, aku bukan jenis manusia yang suka study awal-awal ni. Nak study seminggu sebelum exam is so not me.

Aku pulak jenis yang suka study last minute. Sebab bagi aku, kalau study last minute ni barulah segala ilmu dalam buku tu berkepuk di dada. Barulah ilmu tu melekat dalam fikiran.

Huhuu, nak buat macam mana kan. Dah memang aku jenis macam tu.

Ada ke orang macam aku?

8 comments:

  1. saya jenis suka study last minute jugak tapi mesti saya frust sebab tak dapat nak cover semua chapter

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa,, aku pun selalu macam tu jugak.

      Delete
  2. all the best ya! apa2 pun siap siaga! :D

    ReplyDelete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...