Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

11 June 2015

Inai

Assalamualaikum hai,

Credit


Aku datang dari famili yang suka pakai inai. Bukan inai yang lukis satu tangan sampai tak tahu mana jari telunjuk dengan jari hantu tu. Bukan. Inai biasa yang kat kuku je. Macam semak tau ea pakai inai lukis.

Lagi prefer inai daun. Semula jadi punya inai. Baru aku tak rasa was-was bila nak guna. Hmm hmm..

Tapi dalam famili aku yang gegirls ni, aku seorang aje kot yang fanatik giler dengan inai. Hilang aje inai kat jari, dah pi cari daun inai kat rumah orang. Kalau tak malu, aku terus je pi rumah kawan aku and mintak inai dengan muka selamba aku tu.

Bayangkan, selalunya orang datang rumah kawan nak beramah-mesra, nak gosip, tapi aku datang rumah orang nak mintak inai. Buat muka tak ada perasaan lagi satu hal. Pernah sekali aku nampak, muka kawan aku macam nak tampar aku bila aku mintak inai dari dia.

Nasib kaulah dapat kawan macam aku ni~~

Aku suka pakai inai sebab aku rasa jari aku akan nampak, cantik? Ha, mungkin betul. Sebab kalau tak pakai inai, aku rasa kosong giler jari aku ni tanpa sebarang aksesori. Sudahlah aku jenis yang tak suka pakai cincin. Lagilah kosong.

Eh, tu aje nak story.

P/s : Eh, aku dengar inai lukis tu tak boleh pakai. Sebab nanti jati tatoo. Betul ke?

10 comments:

  1. dulu pernah ada kawan saya yang pakai inai kat sekolah, bila cikgu nampak, dia cakap nak kahwin ke? sedih huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.. tak payah sedih-sedih. cakap aje YA, lepastu tengok reaksi cikgu tu lagu mana. haish

      p/s : tak boleh pakai inai waktu sekolah ke? peliklah, sebab aku sebelum ni pakai inai waktu sekolah cikgu buat relaks aje. siap hulur inai lagi adalah~~

      Delete
  2. maybe tang jadi macam tattoo tu bila dah semak sangat dengan lukisan kot. Dah macam India punya Inai. Maybe.....

    ReplyDelete
  3. hda ada dengar masa kecik2, org tua2 ckp lah. jgn pki inai selalu, nanti masa kahwen dah tak berseri tgn tuh. huhu. then hda stop pki since darjah 2 ke 3 sampai skrg. Next month nak kawen dah, so excited nak pakai inaiii! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha?! ye ke? serius? alamak! tak pernah dengar pula pasal benda tu. ni baru dengar. alaaa, haish

      p/s : tahniah! be the best wife ever okey. hehee

      Delete
  4. hahahhaha sebenarnya best lah pakai inai kan... ina pulak suka pakai inai, tapi ayah pulak tak suka.. lg satu, tak tahu mana nk dpt source inai ni.. kalau nak beli yg kat kedai punya, takut bahaya pula kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha betul..rasa excited lak bila tengok tangan orang tak dak inai tp kita ada. hahakk, padahal semua org boleh pakai inai. huhuu

      memang tak pernah lagi beli kat kedai punya, memang takut bahaya satu hal. hiks

      Delete
  5. dah lama tak pakai inai actually. hehehe.

    ReplyDelete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...