Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

19 January 2016

Tazkirah Selasa

Assalamualaikum annyeong.

Someday , Kita akan reach this breaking point

Rasa tak tenang
Rasa incomplete
Rasa tergantung

Rasa mcm we really really need something , but we dont know what is it

Rasa kosong , Rasa hopeless

" Kenapa aku diciptakan ? "
" Apa yg aku nak sebenarnya "
" I am really alone , is there ever anyone who still love me ? "

Bro , Sis

Sujudlah , Sujudlah , Sujudlah

Itu je

Kadang-kadang kita tak sedar , kita tak melakukan dosa besar pun , kita tak melakukan maksiat besar pun , tapi mungkin kita terikat dgn dosa-dosa kecil

Bila buat dosa kecil , hati berlari-lari kecil meninggalkan Allah , larian-larian kecil inilah yg kita tak sedar

Larian yg menjauh dari Allah . Sampai suatu masa , sebenarnya larian kecil ni dah menjadi jarak yg sangat jauh dari Allah .

Hati tak tenang , sebab maksiat yg berterusan
Hati tak tenang , sebab amalan yg ditinggalkan

Besarnya kasih sayang Allah .Bila hambaNya menjauh , Dia terus memanggil

Sebelum ni , kita dalam tarbiah sekolah

Pagi dan petang , kita amalkan mathurat
Sebelum tidur , kita amalkan Al-mulk
Sebelum subuh , kita amalkan qiamulail
Sebelum zohor , kita amalkan dhuha

Tapi , mungkin disebabkan oleh kesibukan assignment , kerja sekolah , or apa-apa activity society , kita tinggal amalan ni

Sebenarnya amalan² ni laa yg mendekatkan , amalan² ni laa yg menenangkan .

Bahkan dia dah stated jelas dalam Quran .

" Sesungguhnya hanya dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang "
[ 13:28 ]

Tuhan bukan dia meninggalkan
Dia hanya mendekatkan , Sampaian rindu agar hambaNya merintih , Sampaian rindu agar hambaNya kembali

Kita berjarak sedikit , terus Dia panggil
Kita lalai sedikit , terus Dia menyentuh

He missed you dude . Get back to him
Qiamulail , Solat Sunat dua rakaat . Nak nangis , nangislah

Nak mengadu kat Allah cakap dunia ni penat ,

Mengadulah

He would raise your burden
Wallahi

Level ni
Allah hadirkan rasa rindu kita pada dia , sampai buat kita menangis . Serious

Fa'inni Qaribbb :')

Moga Allah himpunkan kita semua di Syurga :')

Moga Allah redha



Sent from Samsung Mobile

4 comments:

  1. sometimes terasa sangat rasa mcm ni...hampir give up jugak...tp fikir balik...redha Allah, terus bangkit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun kekadang rasa juga macam ni..

      Delete
  2. Thanks for sharing. Kadang2 ada sikit rasa mcm ni. Mungkin terlalu sibuk kerja, smpai ibadah pun x brp nak sempurna teringatkan beban kerja. Moga kita semua boleh maintain beibadah dgn ikhlas khusyu'

    ReplyDelete
    Replies
    1. godaan dunia sampai lupa akhirat, maybe

      Delete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...