Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

6 January 2015

Cap Jari

Cap jari.. 

Semua orang yang bergelar manusia ada cap jari.. sejak azali.. sejak lahir lagi.. semua orangg ada.. dan betapa hebatnya kuasa Allah S.W.T, setiap manusia mesti berbeza cap jari dia.. takkan ada satu orang pun yang sama cap jari dye.. subhanallah..

okey, tapi aku ta nak cerita pasal benda tu.. ap yg aq nak cerita sekarang ni, pasal cap jari aq..


kenapa? sebab..

sekarang ni aq tengah dalam mood nak ambil lesen kereta.. and setiap kali ada kelas (KPP) mesti sebelum and selepas KPP tu kena scan dulu cap jari.. hari tu, mase KPP 01, masuk kelas tu aq scan cap jari,  okeh jek.. bila na balik tu, entah ta tahu pasai pa, cap jari aq ta boleh na scan.. dari kaunter sebelah, ke kaunter sebelah.. dari ibu jari kanan ke ibu jari kiri.. but still tak boleh gakk.. entah akak tu guna apa entah, aq ta scan lagi dye terus cakap, dah!

aq ta scan lagi kot!

then, ujian komputer.. before ambil test tu, kena scan lagi, and same.. still ta boleh.. sampaikan akak yg jaga Rilek.com tu siap call lagi pusat memandu aq tanya kenapa.. entah dorang bual ape.. then akak tu terus cakap dah and aq boleh ambil test..

persoalannya sekarang.. kenapa dengan cap jari aq? asal tak boleh scan?

hah! mase aq na buat kad bank dulu pun still same gak.. orang lain buat sekejap je da bereh,, yang aq, siap que panjang lagi orang belakang,, still tak siap-siap lagi..

Aq ni keturunan hantu ke haper tak de cap jari? Aih..

6 comments:

  1. Salam kenal,
    sama la dengan saya.. memang ada problem cap jari.. hehe

    ReplyDelete
  2. Hahahahah tak pernah lagi jadi sampai takleh nak scan bila p bank. Alhamdulillah. tapi pernah sekali makcik tu asyik dok suruh scan berulang kali. tension betui.

    ReplyDelete
  3. boleh geng la kalau hantu..hahahaha

    ReplyDelete
  4. @Siti - hahaa.. kita geng! welcome to the club! hehee.. btw, salam kenal juga ;)

    @Anis - ha'ah kan.. tension betul scan brulang kali ni.. aih

    @Sally - hahaa.. eh boleh jek.. pilih je na hantu mane.. hahaa

    ReplyDelete
  5. hahhaa.. maybe sistem tak dapat detect sebab cap jari terlalu 'unik' kot. hahaha

    ReplyDelete
  6. @EncikSkema - hahaaa.. ta boleh bayangkan mcam mane uniknye tu.. hohohh

    ReplyDelete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...