Home Owner Gais Karya RulesReview
"Keep smile even your heart bleeding." - Saidina Ali.

8 January 2015

Memories

Semua orang ada memori untuk diingat.. tak kesahlah suka or duka.. tawa or derita.. gembira or sedih.. asalkan memori..

sepanjang 18 tahun *pdahal 17 tahun baru masuk tu bulan lepas!* aku hdup, antra memori yg aku akan ingat till the end of world is, zaman persekolahan.. haha..



kalau diberi pilihan masa bila yg aq nak ulang balik, aku akan pilih masa sekolah.. yepp, sebab bagi aq masa sekolah lha kita boleh buat sesuka hati kita.. hidup biar slumber.. tak peduli ap org nak kata..

Aih.. seriously, zaman prskolahan lha antra zaman yg paling seronok! zman prskolhan takkan sama dgan zaman pekerjaan.. sebab apa?

sebab..

zaman sekolah, kita belajar baru diberi ujian..

Zaman pekerjaan, kita diberi ujian baru kita belajar..

Am I right, bebehh? hahaa..

Dua malam lepas tak silap aq, mase dok berWhatsapp dgan grup Sastra *alkisah, aq budak sastra*, dalam grup tu ada sorang cikgu.. cikgu yg ajar kitorang sastra.. dorang dok berpot pet pot pet pasal 'kenangan'..

masa tu lha nak ingat, nak flashback, nak merindu ap yang dah jadi sepanjang setahun dia ajar kitorang subjek tunggal dalam sekolah.. *sebab kat sekolah aku, hanya satu kelas aje yg ada subjek Kesusasteraan Melayu ni*..

Antaranya..

  • kenangan mase kena ramai-ramai duduk kat atas lantai.. sebab tak siapkan kerja sekolah!
  • mase kena marah sebab kelas bising!
  • kena marah sebab ramai-ramai tak datang klas tambahan!
  • Letak kertas kecik yang bergam gajah, pastu letak kat lantai pntu masuk kelas, then buat-buat tak tahu bila ad classmate lain yg stoking dye terpijak benda tu!
  • kena perli sebab pergi kantin dulu baru masuk kelas!
  • kepala semua tunduk sebab tak nak cipta sajak kat depan kelas!
  • Kena duduk kat koridor kelas sebab tak siap kerja jugak! *malu sebab junior tengok satu hal!*
  • and banyakkkk lagii..

Itu tak masuk lagi yg ramai-ramai bawa phone dalam kelas.. pastu berselfie kat blakang kelas masa Math!

Hahaa.. ada banyak lagi yg aku dengan classmate aku buat.. tapi, kalau senaraikan dalam kertas kajang depan belakang lima m/s pun belum sudah kot.. hohoo..

Ohh, rindunya sekolah.. Tpi hidup, kena maju ke depann.. Sekian~~


6 comments:

  1. byk yg berlaku masa zmn skolah. rindu!! :)

    ReplyDelete
  2. hehe sangat sangat betul hokeh...
    memang rindu zaman sekolah. lama dah tinggal hahha.. tq sebab membangkitkan memori ni..

    Salam perkenalan Saya Aula blogger di aulawrites.blogpot.com, semoga ilmu perkongsian saya dpat memberi manfaat :)

    ReplyDelete
  3. kan. semua tu kenangan manis... konfem ramai yg suka dengan kenangan jadi budak skolahh.. ehhhe

    ReplyDelete
  4. org kata bila kita dah tinggalkan benda tu baru lah rasa rindu ;)

    ReplyDelete
  5. Saya pun rindu la zaman sekolah. Paling saya ingat tahun lepas, ketua kelas, penolong kelas dan beberapa orang yang pegang kunci, semua tak bawak kunci haha. Terpaksa duk bersila depan kelas 30 minit sambil buat kerja bm yang tak siap. such a good memories :)

    ReplyDelete
  6. @Cik_Shiqah - ha'ah kan.. benda yg blaku zman skolah sume buat kite blajar makna rindu.. hehee

    @Aula - hahaa.. most welcome. tetibe pula ingat zman skolah.. itu yg cerita bagai ni.. hehee

    @Izzati - hahaa.. tu lha, mesti rmai yg suka tu.. jadi bdak skolah best kot!

    @Fir - tu lha.. dah tinggalkan lha ni yg rindu ni.. hohoo

    @Anis - hahahaaa. pernah gak jadi benda macam tu.. duk bersila depan kelas dah malu satu hal,, tapi best sbb reramai yg join same.. hahaa

    ReplyDelete

Tekanlah aksara-aksara yang indah maka jadilah ayat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...